– For oss er det viktig at ikke alt bare kastes, men at ting også kan gjenbrukes

Gamle eikebokhyller fikk nytt liv

Når Kirkens Nødhjelp og Bibelselskapet  i Oslo skulle pusse opp lokalene, bestemte de seg for å gjenbruke de gamle heltre eik bokhyllene Bibelselskapet allerede hadde stående.

– Møbelsnekkerne demonterte de gamle hyllene, tok de med seg, pusset de, splittet de, lakket og limte de sammen igjen. Resultatet er et helt nytt møbel, forklarer prosjektleder i J.I. Bygg AS, Geirmund Garder engasjert.

For begge det to byggherrene var det viktig å gjenbruke materialer.

– Vi har også gjenbrukt eksiterende glassvegger, dører og møbler, forteller Garder.

Spennende spesialtilpassede gjenbruksløsninger

I samme prosjekt har Møbelsnekkerne også levert spesialtilpassede blomsterkasser, en buet sittebenk til spiserommet, en liten sittebenk, en gulv- til tak bokhylle og flere glassmontere.

Bokyllene er gjenbruk fra noe Bibelselskapet hadde stående.

– Det var et interessant prosjekt, noe litt annerledes enn det vi vanligvis gjør. Det er veldig spennende med spesialtilpassede løsninger og store prosjekter. Det er også fint å kunne gi nytt liv til noe som ellers bare hadde blitt kastet, forteller Hans-Martin Kristoffersen, hos Møbelsnekkerne.

Merker økt fokus på gjenbruk

Kjersti Gulliksrud, daglig leder hos Møbelsnekkerne, merker at det har blitt mer fokus på gjenbruk de siste årene.

– Ofte handler det om å tenke bare litt annerledes for å få til noe helt nytt av noe gammelt. Det er viktig for miljøet at man tenker på gjenbruk av møbler og materialer. Også er det veldig gøy å se noe få nytt liv, smiler Kjersti.

BeforeAfter

Leverte kvalitet på alle områder

Prosjektleder Geirmund Garder, er svært fornøyd med hvordan de nyoppussede kontorlokalene har blitt.

– Det krever litt ekstra planlegging når man skal gjenbruke noe, men Møbelsnekkerne tok utfordringen på strak arm og leverte både på pris, gjennomføring og kvalitet.

– Vi er svært fornøyde med resultatet og imponert over jobben de har gjort.

Skryter av samarbeidet

Interiørarkitekt på prosjektet er Nora Haggren for Monn og Nicole Emblem, Interior architect MNIL / Monn.

– Gjenbruk og bærekraftige løsninger er en del av verdigrunnlaget til Monn Interior Architects. På dette prosjektet så vi med en gang at eksisterende løst og fast inventar hadde stort potensial for gjenbruk, forteller Haggren engasjert.

Hun forteller at de underveis var opptatt av at interiøret skulle å formidle og gjenspeile de to organisasjonenes identitet og verdier.

– Sammen med Møbelsnekkerne utviklet vi spesialtilpassede løsninger og gikk gjennom ulike ideer til gjenbruk. Når prosjektet er helt ferdig, vil det meste av løpemeterne være gjenbruk, forklarer Haggren.

Monn Interior Architects roser samarbeidet med Møbelsnekkerne.

– Vi har hatt stor glede av å samarbeide med Møbelsnekkerne, og opplever at de deler våre verdier. Å skape bærekraftige løsninger, uten at det går på bekostning av design. Vi merker at de er dedikerte fagfolk med høy kompetanse, noe vi er helt avhengige av på et slikt prosjekt.

Møbelsnekkerne er en Miljøfyrtårnbedrift

Byggebransjen er en bransje som tradisjonelt har produsert mye avfall. Det prøver Møbelsnekkerne å gjøre noe med.

– Vi er en Miljøfyrtårnsertifisert bedrift, noe som betyr at vi blir målt på blant annet hvor mye avfall vi produserer i løpet av et år. For å få redusere mengden avfall, har vi skaffet oss en ny sag som gjør at det blir mindre avkapp, og dermed mindre avfall.

Tar samfunnsansvar

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifisering for bedrifter som ønsker å vise sitt samfunnsansvar og drive mer lønnsomt gjennom bærekraftig fokus.

– Møbelsnekkerne jobber hele tiden konkret for å bedre arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport fra et miljøhensynsperspektiv, forklarer Kjersti.

Elbil

I følge Sustainable Brand Index sier 6 av 10 at bærekraft påvirker hva de kjøper, mens en måling fra Respons Analyse sier at 75 % foretrekker å kjøpe varer og tjenester fra miljøsertifiserte bedrifter.

– Vi har blant annet gått til anskaffelse av en helelektrisk bil som vi bruker ute på oppdrag. Det sparer miljøet for mye unødvendige forurensing hvert år.

FNs bærekraftsmål

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for bærekraftig samfunnsutvikling. Bærekraftsmålene gjelder alle land i verden, og består av 17 overordnede hovedmål og 169 mer spesifikke delmål.

Alle virksomheter som Miljøfyrtårn-sertifiseres må minimum oppfylle felleskriteriene. Felleskriteriene er nummer 8 – Anstendig arbeid og økonomisk vekst. Nummer 10, mindre ulikhet. Nummer 11 bærekraftige byer og lokalsamfunn. Nummer 12 ansvarlig forbruk og produksjon. Nummer 15, livet på land og nummer 17, samarbeid for å nå målene.

Disse har bidratt i prosjektet:

IARK : Nora Haggren, Interior architect / Monn og Nicole Emblem, Interior architect MNIL / Monn

Leverandør av fastinnredning / spesialmøbler: Møbelsnekkerne AS

Ønsker du hjelp til ditt prosjekt? Ta kontakt med oss.

Har du en skisse, en ide – eller har du vært i kontakt med en interiørarkitekt? Vi kan møbler! Ta kontakt så hjelper vi deg videre i prosessen. 

Ta kontakt

Navn
E-post
Telefon
Melding
Hidden
{embed_url}
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Møbelsnekkerne