Ny og spennende utstilling på Kulturhistorisk museum

Ved kulturhistorisk museum kan du nå se en helt ny og spennende utstilling med historier og gjenstander fra norsk middelalder.

–Utstillingen har blitt tatt veldig godt imot.

Knut Listerud, Kulturhistorisk museum

Museet fikk Møbelsnekkerne som rammeleverandør i 2023. Utstillingen NOREGR er det første oppdraget Møbelsnekkerne gjennomfører for museet.

–Vi var veldig spente på hva vi kunne forvente oss. Under første møte med Møbelsnekkerne og arkitektene i Manthley Kula forsvant raskt alle våre bekymringer. Vi kom raskt i gang med prosessen om hvordan utstillingen skulle se ut.

Tredeling av rommet

Utstillingsrommet er delt opp i tre identiske deler. Her er det satt opp over fem meter lange montervegger som er kledd med brannhemmende fibralux-plater. Monterveggene ble prefabrikkert og testmontert hos Møbelsnekkerne før endelig montering på museet.

–Oppdelingen av rommet var en helt bevisst tanke. Det gir oss en langt større flate å vise frem gjenstander på, i tillegg til at det avgrenser rommet i tre separate avdelinger. Belysningen bidrar også til en koselig og noe dempet atmosfære.

–For de aller minste har også Møbelsnekkerne produsert noen spill som er helt i tråd med tidsepoken, forklarer Listerud.

Fortellinger fra norsk middelalder

Den norske middelalderen strekker seg over en 500 år lang periode, fra Vikingtidens slutt og frem til første halvdel av 1500-tallet. Prosjektleder ved Kulturhistorisk museum, Knut Listerud, forteller at du i utstillingen finner utvalgte gjenstander fra de seneste utgravningene i Oslo.

–I utstillingen NOREGR kommer du tett på fortellinger om norsk middelalder som kanskje ikke har blitt fortalt så mye tidligere. Du kan blant annet se et Alterfrontale fra gamle Tingelstad kirke, i tillegg mange andre flotte gjenstander.

–Det er et utrolig spennende fagområde, der forskere og arkeologer stadig gjør nye oppdagelser. En utstilling som kaster nytt lys over denne tidsepoken i Norsk historie. Her er det vel verdt et besøk, forteller Listerud.

Blikk for museets behov

Etter tre til fire befaringer mellom partene ble det raskt utarbeidet en skisse for hvordan den endelige utstillingen skulle utformes.

–Vi er virkelig imponert av hvor ryddig og ordentlig prosessen har vært. Alle parter har vist fleksibilitet og har hele tiden vært villige til å justere underveis. Ikke minst viste Møbelsnekkerne god forståelse og hadde et unikt øye for selv de aller minste detaljene. Slike kvaliteter er helt essensielle for oss som museum, sier Listerud.

Dette er levert:

-Monterveger 5m x 2,6m x 1m kledd med brannhemmende fibralux-plater.
-Benk og vindusavskjerming 3 stk
-Tidslinje skap
-Leker og spill for de minste 4 stk i hver av nisjene

Leveranse:

Prosjektering: Manthey Kula arkitektkontor
Leverandør av spesialmøbler og fastinnredning: Møbelsnekkerne AS

Plassbygget bokhylle fra Møbelsnekkerne

Ønsker du hjelp til ditt prosjekt? Ta kontakt med oss.

Har du en skisse, en ide – eller har du vært i kontakt med en interiørarkitekt? Vi kan møbler! Ta kontakt så hjelper vi deg videre i prosessen.
Bilder/filer kan du legge til her.
Velg «send som lenke» og kopier lenken inn i tekstfeltet nedenfor.

Ta kontakt

Navn
E-post
Telefon
Melding
Hidden
{embed_url}
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.